Monday 14 November 2011

Om Golfbollar

Om Golfbollar
Golfbollar är plural formen av en golfboll. En golfboll är bollen som en golfspelare använder som verktyg när han / hon spelar. Det finns massor av olika golfbollar såsom olika märken, storlekar, antal dimples, storleken på dimples, färg m.m. Dimples är de små ingropningarna på golfbollen som gör att bollen kan flyga flera hundra meter långt. Det är genom dimples och de små linjerade jacken i en golfklubba som gör att bollen flyger så långt som den faktiskt gör.
Vilka färger görs golfbollar i?
Den vanligaste färgen är vit eftersom den syns mest och är en behaglig färg att kolla på. På plats 2 och tre är det två färger som slåss om vilka är gul och rosa. Rosa är den färgen som många damer gillar. Nu på senare tid har det även kommit självlysande och blinkade golfbollar och även en färg-typ som känns genomskinlig i olika färger. Denna genomskinliga boll heter noodle och är gjord av TaylorMade. På senare år har det dock kommit kopior på bollen.
Floridabollar?
Floridabollar är namnet för en begagnad golfboll. Varför det inte heter begagnade golfbollar utan floridabollar kan jag inte svara på.

En floridagolfboll eller en begagnad boll är en golfboll som spelats på minst en gång och därför är använd. Den kan komma från skogen, gräset eller i vattnet på en golfbana.
Logobollar
Logobollar är den golfboll som företag normalt köper. Själva bollen är det ingen skillnad på utan det som skiljer är att det är en logga på bollen, därav namnet logobollar. Det finns även privatpersoner som köper logobollar men det är inte lika vanligt då man normalt ska köpa flera dussin för att det inte ska bli så dyrt med trycket. En annan anledning till att inte privatpersoner köper logobollar är att de ofta  köper floridabollar, då det inte är lika dyra men har nästan samma känsla och kvailte.
Billiga golfbollar
Det finns flera olika sätt att köpa billiga golfbollar.

- Du kan söka på google efter "golfbutik med lägsta pris garanti" så hittar golfbutiker som säljer till det lägsta priset. För att vara helt säker på att de har det billigaste priset kan du söka efter golfbollar för att se att någon annan inte har det lägsta priset, om de har det ber du sajten som har lägsta pris garanti att sänka priset.

- Floridabollar. Begagnade golfbollar som är nästan samma sak som nya golfbollar bara att de inte är billiga.

- Köp inte den dyraste golfbollen. Titleist Pro V1 är den bästa golfbollen enligt många och den har en lillebror som heter Titltiest NXT Tour som är nästan lika bra och som kostar ca 30% mindre.

- Köp förra årets modeller. Golfbollar uppdateras ofta med nya modeller vilket gör att du kan köpa förra årets modell mycket billigare.
Vilken är världens bästa golfboll?
Det är svårt att säga vilken som är världens bästa golfboll men det finns flera golfbollar som är riktigt bra.

Titleist Pro V1 - Golfbollen med mest toursegrar.

Callaway Tour I - Patenterat HEX Aerodynamics system



TaylorMade GolfbollarTaylorMade TP Black
TaylorMade TP Black är en tourboll som spelas av de bästa. Den är lik TP Red men är hårdare vilket ger den mer längd och lite mindre spinn.

- 3-dels boll

- Uretanskal

- 360 LDP ( Low Drag Perfomance) för att bollen ska gå långt öven vid träffar som inte är i sweetspoten.

- Går längre än TP Red

- Spinner mindre än TP Red

TaylorMade TP Black  kan liknas vid Titleist Pro V1x

TaylorMade TP Red

TaylorMade TP Red är en tourboll som spelas av de bästa. Golfbollen är en boll för spelare som har en ren bollträff och högspinn som behöver få bollen att stanna på hårda greener. TaylorMades TP bollar är de som växer snabbast i populäritet på Europatouren. Personer som vunnit med TP Red är Justin Rose, Retief Goosen, Raphael Jacquelin, Peter Hedblom och Natalie Gulbis.

- 4-delsboll

- Uretanskal

- 360 LDP ( Low Drag Perfomance) för att bollen ska gå långt öven vid träffar som inte är i sweetspoten.

- Mjukare än TP Black

- Mer spinn än TP Black

TaylorMade TP Red  kan liknas vid Titleist Pro V1

TaylorMade Burner
TaylorMade Burner är troligtvis världens mjukaste tourboll( 75 kompression).

- 2-delad

- Lothane design

- 360 LDP ( Low Drag Perfomance) för att bollen ska gå långt öven vid träffar som inte är i sweetspoten.

- Burner teknolig som ger extra längd

TaylorMade Burner kan liknas vid Titleist NXT Extreme

TaylorMade Burner TP
TaylorMade Burner TP är en tourboll med bra spinn som går riktigt långt med hjälp av Burner teknologi och TP vilket står för Tour Performance.

- 3-delad

- 360 LDP ( Low Drag Perfomance) för att bollen ska gå långt öven vid träffar som inte är i sweetspoten.

TaylorMade Burner TP kan liknas vid Titleist NXT Tour

No comments:

Post a Comment